Kaiteet

Kaiteet eli pirrat ovat Toikan vanhimmat tuotteet. Nykyään Toika on kaiteiden maailmanlaajuisesti yksi maailman suurimmista kaiteiden valmistajista. Toikan kaiteet ovat tehty laadukkaista raaka-aineista ja kestävät pitkään.

Huomaa, että kaiteiden piikeissä on suojaöljyä, joka voi aluksi liata loimilankoja. Puhdista piikinvälit ennen käyttöönottoa esim. trasselilla. Kaiteen piikit ovat muotoonsa palautuvaa jousiterästä, mutta liian voimakas isku esimerkiksi sukkulan kärjellä kaiteen piikkiin saattaa vääntää sitä pysyvästi.

Kuvaus

Teräskaiteet

KAITURI-teräskaiteet ovat saavuttaneet legendaarisen maineen kestävyydellään. Niitä on valmistettu jo 115 vuotta. Kaiteiden korkeus on 120 mm ja kokonaisleveys 25 mm työleveyttä suurempi. Kaiteiden selät päällystetään kangasteipillä. Saatavana myös ruostumattomasta teräksestä

Profiilikaiteet

Profiilikaiteet ovat tyylikäs uutuus kovaan käyttöön. Alumiiniprofiilinen kaide on erittäin jäykkä ja siten helppo säilyttää. Saatavana myös ruostumattomasta teräksestä.

Käärinpirta A

Käärinpirta A on avoin malli, joka laitetaan luhan uraan lointa tukille käärittäessä. Käärinpirran koko korkeus on 8 cm, piikorkeus 6 cm ja piikkien väli 1 cm.

Käärinpirta B kannella

Malli B on puinen käärinpirta kannella,  joka ripustetaan vipukehään lointa tukille käärittäessä. Käärinpirran korkeus  ilman kantta on 10,5 cm ja kannen kanssa 13,5 cm. Piikit ovat kiiltosinkityt ja  niiden väli on 1 cm.

Kaideteline

Kaideteline on lakattua koivua. Tukevaan  kaidetelineeseen mahtuu yli 50 kaidetta. Kaidetelineen korkeus ja leveys on 108  cm ja sen syvyys on 50 cm.

Title

Go to Top